Predstojnik Državnog ureda za Hrvate izvan RH primio Josipa Jerkovića

1 min čitanja

Predstojnik Ureda Milas sastao se s Josipom Jerkovićem, dopredsjednikom Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda. Razgovarali su o unaprjeđenju položaja hrvatskog naroda u Republici Srpskoj, poteškoćama s kojima se Hrvati susreću te programima i projektima koji se provode s ciljem poticanja njihova povratka i održivog ostanka u tom dijelu Bosne i Hercegovine

Predstojnik Državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas sastao se 7. travnja s Josipom Jerkovićem, dopredsjednikom Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda.
Na sastanku se razgovaralo o unaprjeđenju položaja hrvatskog naroda u Republici Srpskoj, poteškoćama s kojima se Hrvati susreću te programima i projektima koji se provode s ciljem poticanja njihova povratka i održivog ostanka u tom dijelu Bosne i Hercegovine.
Sugovornici su se složili da je potrebna veća međusobna koordinacija te da će sinergijsko djelovanje i suradnja resornih institucija iz Republike Hrvatske i entiteta Republike Srpske dovesti i do značajnijih pomaka na bolje kad su u pitanju povratak i održivi ostanak Hrvata u Republici Srpskoj, ali i Bosni i Hercegovini.
(www.hrvatiizvanrh.hr)

Podijeli ovaj članak
Skip to content