Predstavnici Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH u Švicarskoj

2 min čitanja

 

Uz konzula, sastanku su nazočili Tomislav Tudić  iz Veleposlanstva RH Bern, predstavnica Hrvata iz Švicarske pri Savjetu Vlade za Hrvate izvan RH Ruža Studer, predsjednik Udruge roditelja Hrvatske nastave u Švicarskoj Denis Blažak, Valentina Matolić – Caritas Aargau,  Vesna Polić Foglar i Georg Foglar – časopis Libra, predsjednik NK Croatia Zürich Stjepan Špehar, gđa., učiteljica Hrvatske nastave Božena Alebić i član Livanjske zajednice u Švicarskoj Jozo Dalić

 

U Švicarskoj je u sklopu obilježavanja pedesete obljetnice NK Croatia ZH boravilo izaslanstvo Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, zamjenik državnog tajnika Dario Magdić i savjetnica s posebnim položajem za pitanja hrvatskog iseljeništva Croatiana Orešković.

Na sastanak, koji se 28. rujna održao u prostorijama Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Zürichu, pozvao je gk Slobodan Mikac. Uz konzula, sastanku su nazočili Tomislav Tudić  iz Veleposlanstva RH Bern, predstavnica Hrvata iz Švicarske pri Savjetu Vlade za Hrvate izvan RH Ruža Studer, predsjednik Udruge roditelja Hrvatske nastave u Švicarskoj Denis Blažak, Valentina Matolić – Caritas Aargau,  Vesna Polić Foglar i Georg Foglar – časopis Libra, predsjednik NK Croatia Zürich Stjepan Špehar, gđa., učiteljica Hrvatske nastave Božena Alebić i član Livanjske zajednice u Švicarskoj Jozo Dalić.

U diskusiji koja je uslijedila nazočni su predstavnicima Središnjeg ureda predočili svoje aktivnosti, ali i probleme Hrvata u Švicarskoj. Blažak je iznio je zabrinutost zbog pada broja polaznika HN koja će 2020. obilježiti 30. godina djelovanja.

(https://moja-domovina.net/)

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content