Predstavljeni projekti MZOS-a

2 min čitanja

Druga video konferencija održana je za članove Savjeta Vlade za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a predstavljeni su programi i projekti koje provodi Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta za Hrvate koji žive izvan Republike Hrvatske

Druga video konferencija održana je 1. travnja za članove Savjeta Vlade za Hrvate izvan Republike Hrvatske na kojoj su predstavljeni programi i projekti koje provodi Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta za Hrvate koji žive izvan Republike Hrvatske.
Tom prigodom Daria Krstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske naglasila je kako je očuvanje i njegovanje hrvatskog jezika u hrvatskim iseljeničkim zajednicama diljem svijeta tema od prioritetnog značaja. Prof. dr.sc. Ružica Beljo Lučić, pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta zahvalila je članovima Savjeta na afirmaciji hrvatskog jezika i kulture u zajednicama i zemljama u kojima žive.
Na video konferenciji su sudjelovali članovi Savjeta iz Australije, Novog Zelanda, Ujedinjenog Kraljevstva, Makedonije, Rumunjske, Kanade, SAD-a, Njemačke, Slovenije, Slovačke, Brazila, Mađarske, Belgije, Danske, Luksemburga, Nizozemske i Norveške.
Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, u suradnji s Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom CARNet, jedanput mjesečno, putem video konferencije, organizira predstavljanje ciljanih institucija u Republici Hrvatskoj koje provode različite aktivnosti i programe u odnosu na Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Opširnije

Podijeli ovaj članak
Skip to content