Predstavljeni božićni običaji iz Slavonije, Dalmacije i BiH

2 min čitanja

Hrvatska katolička misija Main-Taunus/Hochtaunus sa sjedištem u Kelkheimu organizirala je predbožićno okupljanje “50+”. Gosti iz Frankfurta izveli su tom prigodom igrokaz “Badnjak u slavonskoj obitelji”. Misijski zbor djece i mladih u crkvi Svetog Dionizija u Kelkheimu održao je adventski koncert “Ususret Božiću”

 

Hrvatska katolička misija Main-Taunus/Hochtaunus sa sjedištem u Kelkheimu organizirala je 16.prosinca predbožićno okupljanje popularno nazvano “50+”. Na susretu se okupio velik broj župljana starijih od 50 godina, ali i onih mlađih. Sve ih je pozdravio voditelj misije fra Marinko Vukman.

U prvom dijelu programa sudjelovali su sami posjetitelji, pjevajući zadane božićne pjesme, sudjelujući u adventskom kvizu bračnih parova te pričajući stare običaje iz svog zavičaja vezane uz Badnjak i Božić. Predstavljeni su razni običaji iz Slavonije, Dalmacije, Bosne i Hercegovine. Na kraju prvog dijela otpjevan je muški bećarac s božićnim temama. U drugom dijelu susreta gosti iz Frankfurta izveli su igrokaz “Badnjak u slavonskoj obitelji”.

Adventski koncert “Ususret Božiću”
Misijski zbor djece i mladih hrvatske katoličke župe Main-Taunus/Hochtaunus održao je na treću nedjelju došašća, 16. prosinca, u crkvi Svetog Dionizija u Kelkheimu adventski koncert “Ususret Božiću”. Pod ravnanjem pastoralne suradnice s. Magdalene Višić, zbor je otpjevao sedam pjesama.

Voditelj misije fra Marinko Vukman čestitao je na kraju misnog slavlja zboru i voditeljici i zahvalio na njihovu trudu tom prigodom kao i na njihovim nastupima na brojnim misijskim i misnim slavljima. Potaknuo je djecu i mlade, nazvavši ih “našim slavujima”, da i dalje dolaze na pjevanje pogotovo u sljedećoj godini kada će župa sa sjedištem u Kelkheimu biti domaćin susreta zborova i djece i mladih iz Njemačke.
(IKA)

Podijeli ovaj članak
Skip to content