Predstavljena monografija Histrion ili autobiografija glumca

1 min čitanja

Monografija, urednice Grozdane Cvitan, objavljena je u prigodi obilježavanja 40. godišnjice Glumačke družine Histrion i 30. obljetnice Zagrebačkoga histrionskog ljeta

Monografija ‘Histrion ili autobiografija glumca’, urednice Grozdane Cvitan, objavljena je u prigodi obilježavanja 40. godišnjice Glumačke družine Histrion i 30. obljetnice Zagrebačkoga histrionskog ljeta, predstavljena je 9. svibnja u Histrionskom domu u Zagrebu.
Na predstavljanju monografije govorili su redatelj Georgij Paro, glumac Žarko Potočnjak, glumica Branka Cvitković, akademik Boris Senker i Zlatko Vitez, a Histrione je prigodno pozdravio i hrvatski ministar kulture Zlatko Hasanbegović.
Histrioni su do sada nastupali u 420 mjesta s repertoarom od 83 naslova. Dvije trećine predstava od tog broja odnosi se na domaće tekstove. Njih 36 su ‘novorođeni’ tekstovi, 24 su ‘skrojeni’ prema hrvatskim klasicima koje su Histrioni približavali suvremenoj publici. Najčešće histrionsko redateljsko ime je Zlatko Vitez s tridesetak režija, a tu su i Georgij Paro, Kosta Spaić, Joško Juvančić, Ivica Kunčević i drugi.
(Hina)

Fotogalerija

Podijeli ovaj članak
Skip to content