Predstavljena hrvatska tv-emisija

1 min čitanja

Hrvatski kulturni i dokumentarni centar će 5. kolovoza na programima W24 i R9 pokrenuti, skupa s partnerima u Slovačkoj i Austriji , novi hrvatski televizijski magazin „Mi Hrvati“. Polusatna emisija bit će na gradišćanskohrvatskom jeziku s titlovima na njemačkome, odnosno slovačkom jeziku.

Predsjednik Hrvatskoga kulturnoga i dokumentarnoga centra (HKDC) Martin Ivančić je na konferenciji za tisak predstavio sadržaj emisije. Moderator tv-emisije bit će Tome Janković iz Hrvatskoga Jandrofa a u redakciji između šest i osam ljudi te prevoditelji. Ivančić  je rekao kako namjeravaju ovom emisijom jače povezati Gradišćanske Hrvate u Austriji i u Slovačkoj i nadalje motivirati ljude da se razgovaraju na hrvatskome.

U pogledu budućih sadržaja emisije razložio je da će emitirati izvještaje o priredbama i drugim kulturnim događajima, predstavljati  dvojezične općine u Austriji i u Slovačkoj i portretirati uspješne Hrvate. Osim toga, u  72 epizode održat će se  tečaj hrvatskoga jezika, koga su sastavili u Dvojezičnoj novoj srednjoj školi Veliki Borištof.

Financiranje televizijske emisije na gradišćanskohrvatskom jeziku osigurano je  kroz EU-Interreg projekt u iduće tri godine a na raspolaganju im stoji milijun eura. (Hrvatska redakcija ORF-a)

 

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content