Predstavljen roman Geraubte Kindheit/Ukradeno djetinjstvo

2 min čitanja

Predstavljanje je održano u organizaciji televizijske kuće SWR i GK RH Stuttgart. Goste je pozdravio, i upoznao ih s radom autora, prof. dr. Karl-Heinz Meier-Braun, voditelj redakcije SWR International. U ime izdavačke kuće Gerhardt Hess Verlag Dieter Fries

U Stuttgartu je 23. listopada u studiju tv-kuće SWR (Südwestrundfunk), održano prvo predstavljanje romana, na njemačkom jeziku, hrvatskog novinara i pisca Ivana Otta „Geraubte Kindheit“ (Ukradeno djetinjstvo). Prijevod ove potresne knjige na njemački jezik je realizirala Silvija Hinzmann. Predstavljanje je održano u organizaciji televizijske kuće SWR i GK RH Stuttgart.
Goste je pozdravio, i upoznao ih s radom autora, prof. dr. Karl-Heinz Meier-Braun, voditelj redakcije SWR International. U ime izdavačke kuće Gerhardt Hess Verlag Dieter Fries.
Sam autor je u razgovoru s publikom naglasio da se radi o temi o kojoj nije puno napisano. Od svih država, rekao je Ivan Ott, najdalje je otišla Slovenija. Komisija za ispravak krivnje i nepravde počinjene djeci u logoru Teharje i u dječjem logoru Petriček podnijela je Vladi RS listu potencijalnih partizanskih krivaca, zapovjednika logora, čuvara i politički odgovornih ljudi sa zahtjevom da se preispita njihova odgovornost za poslijeratne zločine. Autor je ukazao na tragične događaji u Austriji, Sloveniji i Hrvatskoj neposredno poslije Drugoga svjetskog rata.
Dijelove iz romana čitao je Jo Jung, poznati radijski novinar SWR-a, a za muzički ugođaj pobrinula se mlada hrvatska pijanistica Dijana Brekalo, koja je izvodila djela Franza Listza i Mirka Kelemena. U okviru predstavljana prikazan je i isječak iz slovenskog nagrađivanog dokumentarnog filma „Otroci s Petrička“ koji se bavi istom temom. U ime GK RH Stuttgart nazočne je pozdravio gk Ante Cicvarić.
(GK Stuttgart)

Podijeli ovaj članak
Skip to content