Predstavljanje u Tirolu

2 min čitanja

Knjigu su predstavili potpredsjednica i blagajnik HSK-a Austrije, Anamarija Manestar i Marijan Kalapurić, koji su zajedno s voditeljem podružnice Hrvatskog svjetskog kongresa u Trolu i predsjednikom HKUD Posavina Barišom Martićem pozdravili nazočne

Nedavno iz tiska izašla knjiga o životu i radu Hrvata u Austriji „Hrvati i hrvatske udruge u Austriji“, a  predstavljena je 3. veljače u prostorijama HKUD-a Posavina u Mils bei Solbad Hall u Tirolu.

Izdavači, Hrvatski svjetski kongres (HSK) u Austriji na čijem je čelu Igor Lacković i Hrvatska akademska zajednica (HAZ) u Austriji s predsjednicom Anamarijom Manestar. Zbornik je to  kratkih priča iz pera više stotina predsjednika udruga, kroz koje se fenomen kulturnih udruga i nogometnih klubova u Austriji sagledava na originalni način. U knjizi su svoje mjesto našle i udruge gradišćanskih

Ova knjiga na gotovo 1.300 stranica govori o razvoju hrvatskih udruga u Austriji u posljednjih 30-tak godina, te objašnjava što ustvari znači biti iseljenik.

Kako stoji u priopćenju, knjigu su u Tirolu predstavili potpredsjednica i blagajnik HSK-a Austrije, Anamarija Manestar i Marijan Kalapurić, koji su zajedno s voditeljem podružnice Hrvatskog svjetskog kongresa u Trolu i predsjednikom HKUD Posavina Barišom Martićem pozdravili nazočne.

O životu hrvatske zajednice u austrijskoj pokrajini Tirol govorili su voditelj Hrvatske katoličke misije u Innsbrucku vlč. Mario Oršolić, predsjednici udruga iz Cro Zillertala, KUD Kuffstein, HKSZ Hajduk Schwarz, Napredak Tirol, udruge Croatia Innsbruck, Uzdol, HKSD Posavina Innsbruck kao i NK Herceg Bosne, prvog hrvatskog nogometnog kluba osnovanog u Tirolu.

Kroz program predstavljanja knjige vodila je Antonela Rašić, a glazbeni okvir predstavljanju dao je mladi talentirani pjevač Matteo Ivan Rašić.

(Fenix-magazin/Snježana Herek)

Podijeli ovaj članak
Skip to content