Predstavljanje posebnoga izdanja časopisa Riječ

1 min čitanja

Uz brojne i raznovrsne nematerijalne doprinose kulturi u svom dvadeset i petogodišnjem djelovanju Hrvatska kulturna zajednica Wiesbaden je ostvarila 49 (broj 50 u tisku) izdanja časopisa Riječ. Sadržaj ove periodika koja se izdaje već 24 godine, svjedoči o kontinuiranoj prisutnosti hrvatske kulture u Njemačkoj

Hrvatska kulturna zajednica Wiesbaden u suradnji s Vijećem stranaca grada Wiesbadena organizira predstavljanje časopisa RIJEČ – posebnog izdanja za 2016. godinu u subotu, 10. rujna 2016. godine, na adresi: Schlossplatz, Wiesbaden, s početkom u 10:00 sati. Iako jedna od manjih stranih zajednica u Wiesbadenu, glavnom gradu njemačke pokrajine Hessen, Hrvatska kulturna zajednica značajno pridonosi raznolikosti iseljeničke kulture.

U gradu Wiesbadenu, u kojem je svoj novi dom pronašlo preko 1300 Hrvatica i Hrvata živi preko 160 nacija. Uz brojne i raznovrsne nematerijalne doprinose kulturi u svom dvadeset i petogodišnjem djelovanju Hrvatska kulturna zajednica Wiesbaden je ostvarila 49 (broj 50 u tisku) izdanja časopisa Riječ. Sadržaj ove periodika koja se izdaje već 24 godine, svjedoči o kontinuiranoj prisutnosti hrvatske kulture u Njemačkoj. Kroz tiskano izdanje RIJEČI stvara se vrijedan spomenik nematerijalne baštine.
(Hrvatski glas Berlin)

Podijeli ovaj članak
Skip to content