Predstave Tri zime i Žena gostuju u Mariboru i Ljubljani

3 min čitanja

Drama ‘Tri zime’ nagrađivane spisateljice Tene Štivičić u režiji Ivice Buljana gostovat će u Slovenskom narodnom gledališču u Mariboru, a predstava Žena nastala prema dramskim tekstovima Žena i U Café du Dôme Josipa Kosora, u adaptaciji redatelja Paola Magellija, na 3. dramskom festivalu u Slovenskom narodnom gledališču u Ljubljani

Nakon odličnog prijema publike i kritike, rasprodanih izvedbi u svibnju i lipnju, drama ‘Tri zime’ nagrađivane spisateljice Tene Štivičić u režiji Ivice Buljana gostovat će u četvrtak, 2. lipnja u Slovenskom narodnom gledališču u Mariboru.
Nakon praizvedbe u prestižnome National Theatreu u Londonu te nekoliko značajnih svjetskih kazališnih nagrada, spomenuta je predstava premijerno postavljena na scenu središnje nacionalne kazališne kuće 30. travnja. Riječ je o drami koja prati sudbine snažnih žena iz četiriju naraštaja povezanih jednom kućom.
U predstavi glume Ksenija Marinković, Dragan Despot, Jadranka Đokić, Luca Anić, Barbara Vicković, Mislav Čavajda, Bojan Navojec, Nina Violić, Franjo Kuhar, Siniša Popović, Mada Peršić, Silvio Vovk, Alma Prica i Slavko Juraga. Asistent redatelja je Paolo Tišljarić, dramaturginja Mirna Rustemović, scenograf Aleksandar Denić, kostimografkinja Ana Savić Gecan, skladatelj Mitja Vrhovnik Smrekar, dizajn svjetla SONDA4, a video dizajnerica je Toni Soprano.
Dva dana kasnije, u subotu, 4. lipnja, predstava Žena nastala prema dramskim tekstovima Žena i U Café du Dôme Josipa Kosora, u adaptaciji redatelja Paola Magellija gostovat će na 3. dramskom festivalu u Slovenskom narodnom gledališču u Ljubljani.
Spomenuti festival traje od 29. svibnja do 4. lipnja, a tematsku okosnicu ove godine čine uprizorenja u čijem su fokusu protagonistice, tj. ženski likovi i uloge žena u kazalištu. Festival će uključiti sedam predstava i autorskih projekata u glavnom programu i četiri u dodatnom, a pored predstave Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, bit će predstavljene i one iz Klagenfurta, Celja, Ptuja, Trsta, Maribora, Nove Gorice i Rijeke.
U predstavi ‘Žena’ glume: Livio Badurina, Lana Barić, Nikša Kušelj, Milan Pleština, Goran Grgić, Zijad Gračić, Dora Lipovčan, Ivan Colarić, Petra Svrtan, Iva Mihalić, Jelena Perčin, Ana Begić i Silvijo Mumelaš. Dramaturginja je Željka Udovčić Pleština, skladatelj Arturo Annecchino, scenografi su Numen i Ivana Jonke, kostimograf Leo Kulaš, oblikovatelji svjetla Paolo Magelli i Sven Jonke, asistenti redatelja su Lovro Krsnik i Žad P. Novak. (Culturenet.hr)

Podijeli ovaj članak
Skip to content