Predstava Der Fluss/Rijeka u Kugi

2 min čitanja

Tema je višejezičnost i kultura Gradišća, koja se predstavlja kroz pjesme, svjetovne i duhovne pjesme svih jezičnih grupa Gradišća i narodne balade

Uspješna kazališna produkcija „Der Fluss“ iz 2013. opet će, 14.studenoga u 19:30 sati, gostovati u KUGI. Tematika je višejezičnost i kultura Gradišća, koja se predstavlja kroz pjesme. Predstavljaju se svjetovne i duhovne pjesme svih jezičnih grupa Gradišća i narodne balade.
Rijeka je glavni motiv, rijeka koja leži među živima i mrtvima – slično kao u grčkoj mitologiji – ali i rijeka koja simbolizira da se stalno jedno u drugo slijeva. Muzički izraz i pjesme narodnih grupa koje stoljećima skupa žive na istom prostoru su se u graničnoj regiji Gradišće razvijale i njegovale.
Produkcija sadrži 33 narodne pjesme koje je Feri Janoschka pažljivo i izvanredno aranžirao. Predstavljaju se svjetovne pjesme svih narodnih grupa koje žive, odnosno koje su živjele u Gradišću: Nijemaca, Hrvata, Mađara, Židova i Roma) – od narodnih balada do vjerskih pogrebnih pjesama.
Pjesme i performans . Barbara Horvath, Eveline Rabold, Sandra Selimovic, Marco Blascetta , Philipp Eisenmann
Glazbu izvodi Ferry Janoska Ensemble: violina I – Barbora Botošová, Violina II – Simona Vajduláková, viola – Tatiana Bobeková, violončelo – Ján Vajčovec, kKontrabas – Tomáš Gašpierik, keyboard – Ferry Janoschka
Pripovjedači su : Barbara Horvath, Elizabeth Hausmann-Farkas, Joško Vlasich, Gideon Singer u.a.
Glazba i aranžmani: Ferry Janoska
Autor, umjetnički koncept i režija: Peter Wagner

Podijeli ovaj članak
Skip to content