Predsjednik Hrvatskoga sabora u Pečuhu

1 min čitanja

Predsjednici Jandroković i Kövér posjetili su Hrvatski vrtić, osnovnu školu, gimnaziju i učenički dom Miroslava Krleže, a potom i Hrvatsko kazalište Pečuh

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i predsjednik Mađarskog parlamenta László Kővér su 24. listopada nakon susreta u Pečuhu izrazili veliko zadovoljstvo razinom prava hrvatske manjine u Mađarskoj i mađarske manjine u Hrvatskoj, ističući kako su dvije zemlje primjer kako bi države trebale brinuti o nacionalnim manjinama.

Dvojica predsjednika imali su radni sastanak u zgradi Skupštine županije Baranje, gdje je predsjednik Kövér dočekao predsjednika Jandrokovića. Potom su posjetili Hrvatski vrtić, osnovnu školu, gimnaziju i učenički dom Miroslava Krleže, a potom i Hrvatsko kazalište Pečuh. Odatle se predsjednik Kövér uputio u Beli Manastir na sastanak s predstavnicima Mađara u Hrvatskoj dok se predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković u Hrvatskom domu u Pečuhu sastao s vodstvom HDS-a i voditeljima institucija i medija u održavanju HDS-a.

U poslijepodnevnim satima dvojica predsjednika su u Osijeku položili kamen-temeljac za novi učenički dom tamošnjeg mađarskog školskog centra. (Branka Pavić Blažetin / Hrvatski glasnik / MCC)

Fotogalerija

The gallery was not found!
Podijeli ovaj članak
Skip to content