Predsjednica Republike odala počast žrtvama Škabrnje

1 min čitanja

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je Škabrnju u povodu 24. obljetnice jednog od najvećih ratnih zločina tijekom Domovinskog rata, kada je srpski agresor s golemom ratnom tehnikom i vojskom napao to ravnokotarsko mjesto i okupirao ga, počinivši pokolj branitelja i civila.

Nakon susreta s obiteljima poginulih branitelja, predsjednica Grabar-Kitarović posjetila je Osnovnu školu u Škabrnji te odala počast stradalima paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca kod spomen-obilježja masovne grobnice „Ruža za poginule branitelje i civile“ i kod Centralnog križa na groblju Sv. Luke.

Prilikom susreta s djecom osnovne škole Predsjednica Republike im je poručila kako moramo poštivati našu prošlost, ali prije svega, kako moramo raditi za budućnost. „Moramo raditi kako bi život bio bolji i obiteljima stradalih i udovicama Domovinskog rata, ali i svakom djetetu, svakoj osobi u Škabrnji, da vam omogućimo da ostanete ovdje, da zasnujete svoje obitelji i pridonosite životu svoga kraja“, kazala je Predsjednica. Dodala je kako su djeca ta koja će Hrvatsku voditi u bolju budućnost o kojoj svi sanjamo i koja je ostvariva ako se svi budemo trudili i radili u zajedništvu.
(Ured Predsjednice)

Podijeli ovaj članak
Skip to content