Predavanje u Trajštofu

1 min čitanja

Dr. Nikola Benčić održat će predavanje „PRVI SVITSKI BOJ I GRADIŠĆANSKI HRVATI“/Prvi svjetski rat i gradišćanski Hrvati u Socijalnom centru u Trajštofu

Dr. Nikola Benčić održat će predavanje „PRVI SVITSKI BOJ I GRADIŠĆANSKI HRVATI“/Prvi svjetski rat i gradišćanski Hrvati u srijedu, 9. travnja u 18.30 sati u Socijalnom centru, Flugplatzstraße 8, 7061 Trausdorf/Trajštof.
Hrvatski centar u Beču u suradnji s Hrvatskim akademskim klubom iz Beča te Hrvatskim kulturnim društvom iz Željeznog, Hrvatskom narodnom visokom školom, Hrvatskim štamparskim društvom i Znanstvenim institutom gradišćanskih Hrvata iz Gradišća organizirao je 2013. u Beču dvodnevni znanstveni skup u čast 75. rođendana i 50. godišnjice znanstvenog rada poznatog slavista i znanstvenika dr. Nikole Benčića. O značaju znanstvenih istraživanja ovog vrsnog filologa i gradišćanskog kroatista za gradišćanske Hrvate i Hrvate općenito govori podatak da je dr. Benčić već 1983. godine postao dopisni član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU), koja je bila i glavni pokrovitelj skupa.

Opširnije

Podijeli ovaj članak
Skip to content