Potpora obrazovanju na hrvatskome jeziku

2 min čitanja

Ugovor o donaciji potpisan je u sjedištu HNV-a u Subotici, a potpisali su ga predsjednik Rotary cluba Osijek Otmar Rubin i predsjednik Vijeća Slaven Bačić

Rotary club Osijek donirao je Hrvatskom nacionalnom vijeću 5.000 eura za osiguravanje udžbenika i druge potrebe u nastavi na hrvatskom jeziku u Srbiji. Ugovor o donaciji potpisan je 17. veljače u sjedištu HNV-a u Subotici, a potpisali su ga predsjednik Rotary cluba Osijek Otmar Rubin i predsjednik Vijeća Slaven Bačić.

Predstavnici osječkog Rotary cluba su ovom prigodom upoznati sa životom Hrvata u Srbiji kao i s izazovima s kojima se ta zajednica susreće u provedbi svojih manjinskih prava, posebice u području obrazovanja. Uz predsjednika Bačića, o ovim temama govorili su predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i zastupnik u Skupštini Srbije Tomislav Žigmanov, savjetnica predsjednika HNV-a za razvojne projekte Jasna Vojnić te članica Odbora HNV-a za obrazovanje Dajana Šimić.

Sredstva donirana hrvatskoj zajednici prikupljena su na prošlogodišnjem Božićnom koncertu u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu kojega je organizirao osječki Rotary club.

Suradnja između osječkih rotarijanaca i Hrvatskog nacionalnog vijeća će biti nastavljena. Ona bi podrazumijevala potporu u vidu stipendiranja studija određenog broja Hrvata iz Srbije na osječkom Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera.

Inače, osječki rotarijanci čine jedan od najstarijih i najvećih Rotary klubova u Hrvatskoj.
(Hrvatska riječ)

Podijeli ovaj članak
Skip to content