Posljednji ispraćaj hrvatskoga pastira Petrovoga Sela

2 min čitanja

Mnogi su ispratili dugogodišnjeg pastira Petrovišćana, Ivana Šnellera, koji je preminuo u 86. godini života u sambotelskom domu za umirovljene svećenike

U ponedjeljak, 17. prosinca mnogi su došli na sprovod dugogodišnjeg pastira Petrovišćana, Ivana Šnellera, koji je 12. siječnja preminuo u 86. godini života u sambotelskom domu za umirovljene svećenike. Najdulje je služio u Petrovom Selu, od 1978. do 2007.  a i potom je rado dolazio služiti mise svojim vjernicima. U crkvi Sv. Petra i Pavla, u nazočnosti brojne braće u vjeri, sambotelski biskup dr. János Székely, u okviru dvojezične svete mise, oprostio se od vjernog župnika, čija je posljednja želja bila da počiva u petroviškoj zemlji, iako je rođen u Hrvatskim Šicama. U ime crkvene općine toga sela László Kovács, a u ime petroviske općine, Hrvatske samouprave i Dvojezične škole dr. Andrija Handler se zahvalio pokojniku, vlasniku seoskoga odličja „Za Petrovo Selo“ (2010.).

Oproštajne riječi predsjednika crkvene općine Petrovoga Sela Imrija Filipovića je pročitao svećenik Tamás Várhelyi. Na pjesmu  „K Tebi o dobri Bog, k Tebi hlepim“ zaplakale su i tambure. Rođaci, poštovatelji, veliki broj domaćih vjernika a i drugi Hrvati ispratili su „Gospodina“ na vječni počinak u samom susjedstvu crkve. Molitvom, cvijećem su pokrili mjesto, gdje počiva pokojni, voljeni dušobrižnik, u društvu svojih župnih prethodnika Jožefa Strassnera i Vincija Karlovića. Petrovišćani će biti vjerni čuvari uspomene na hrvatskoga duhovnoga voditelja. (Prijevod: dšš)

Tiho/Hrvatski glasnik/MCC

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content