Posjet Mostaru, Grudama i Ljubuškom

3 min čitanja

Zvonko  Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i dr. sc. Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture sastali su se s brojnim predstavnicima Hrvata iz kulturnog, znanstvenog i društvenog života te posjetili niz institucija čiji rad podupire Vlada Republike Hrvatske

U Mostaru, Grudama i Ljubuškom boravili su 29. travnja Zvonko  Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i dr. sc. Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture, a sastali su se s brojnim predstavnicima Hrvata iz kulturnog, znanstvenog i društvenog života te posjetili niz institucija čiji rad podupire Vlada Republike Hrvatske.

U Mostaru su posjetili Hrvatski narodni sabor BiH gdje su se sastali s prof.dr.sc. Draganom Čovićem, predsjednikom HNS BiH i suradnicima, nakon čega su u pratnji ravnatelja Ivana Vukoje posjetili zgradu Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru koje je u izgradnji. Ministrica kulture tom je prigodom najavila spremnost Vlade Republike Hrvatske za nastavak potpore završetku izgradnje kazališta. Tijekom posjeta Mostaru hrvatsko izaslanstvo obišlo je i Franjevačku knjižnicu u Mostaru. 

U Grudama su nazočili otvorenju novoizgrađenog dijela OŠ Ruđer Bošković te otvorenju 56. Šimićevih susreta.

Državni tajnik Milas čestitao je načelniku općine Grude Ljubi Grizelju, ravnateljici škole Luciji Mikulić, svim djelatnicima i roditeljima na trudu, upornosti ali i ljubavi koju su uložili u pripremu i realizaciju ovog važnog projekta.

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek otvorila je 56. Šimićeve susrete te istaknula važnost same manifestacije koja je jedna od najdugovječnijih manifestacija u Bosni i Hercegovini. 

Državni tajnik Zvonko Milas i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek posjetili su i Ljubuški gdje su se u zgradi Općine sastali s načelnikom Nevenkom Barbarićem, predsjednikom Općinskog vijeća Tihomirom Kvesićem, dopredsjednikom Vlade ŽZH i ministrom financija Tonijem Kraljevićem i predsjednikom Skupštine ŽZH Ivanom Jelčićem.

Tijekom posjeta Ljubuškom obišli su i projekte koje sufinancira Vlade Republike Hrvatske, Kino dvoranu u Kulturnom centru Ljubuški čija izgradnja je u tijeku te franjevački samostan Sv. Ante na Humcu u sklopu kojeg se nalazi knjižnica, najstariji muzej u BiH te zbirka umjetnina „Galerija Majka“. (hrvatiizvanrh.gov.hr)

Podijeli ovaj članak
Skip to content