Posjet ministrice vanjskih i europskih poslova RH Zavodu sv. Jeronima u Rimu

2 min čitanja

Ministrica je posjetila Hrvatsku crkvu sv. Jeronima i Papinski hrvatski zavod sv. Jeronima u Rimu. Stigla u pratnji veleposlanika RH pri Svetoj Stolici Nevena Pelicarića, veleposlanika RH u Italiji Jasena Mesića te izaslanstva Ministarstva

U sklopu svoga službenog pohoda Svetoj Stolici, potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Marija Pejčinović Burić posjetila je 6. ožujka Hrvatsku crkvu sv. Jeronima i Papinski hrvatski zavod sv. Jeronima u Rimu. Ministrica je stigla u pratnji veleposlanika Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici Nevena Pelicarića, veleposlanika Republike Hrvatske u Italiji Jasena Mesića te izaslanstva Ministarstva.

Pred crkvom Sv. Jeronima, koja se trenutno nalazi u obnovi, dočekali su je i pozdravili rektor Bože Radoš i vicerektor Marko Đurin. Nakon kratkog razgledavanja crkve, posjet je nastavljen u zavodskome salonu prigodnim druženjem i razmjenom darova.

Potpredsjednica Vlade u sklopu službenog posjeta Svetoj Stolici razgovarala je s tajnikom za odnose s državama u Državnom tajništvu Svete Stolice nadbiskupom Paulom Richardom Gallagherom o bilateralnim odnosima, o situaciji u Jugoistočnoj Europi te o aktualnim europskim i globalnim temama.

U okviru službenog posjeta ministrica je sudjelovala na generalnoj audijenciji srijedom gdje se kratko susrela sa Svetim Ocem, a susrela se i s državnim tajnikom Njegove Svetosti kardinalom Pietrom Parolinom.

(www.sveti-jeronim.org)

Podijeli ovaj članak
Skip to content