Portal Žive zajednice

2 min čitanja

Portal će otvoriti odgovorni urednik Žive zajednice i portala Živa zajednica, delegat za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivica Komadina u nazočnosti glavnog urednika Žive zajednice i portala Živa zajednica dr. Adolfa Polegubića

U ponedjeljak, 15. siječnja u 12 sati svečano će u Hrvatskome dušobrižničkom uredu u Frankfurtu na Majni biti pokrenut portal „Žive zajednice“, lista hrvatskim katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj, koji izlazi od rujna 1978. u izdanju toga ureda.
Ove se godine u rujnu navršava 40 godina tiskanog izdanja „Žive zajednice“, a u svjetlu te obljetnice Ured je pokrenuo i portal „Živa zajednica“ – http://www.zivazajednica.de, kako bi odgovorio suverenim komunikacijskim izazovima, poglavito za mlađe naraštaje Hrvata katolika u Njemačkoj i šire. Tako će uz tiskano izdanje „Živa zajednica“ biti prisutna i na portalu. Portal će otvoriti odgovorni urednik „Žive zajednice“ i portala „Živa zajednica“, delegat za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivica Komadina u nazočnosti glavnog urednika „Žive zajednice“ i portala „Živa zajednica“ dr. Adolfa Polegubića te djelatnica u Hrvatskome dušobrižničkog uredu Ljubice Markovica Baban, Romane Kašaj i Antonije Tomljanović-Brkić.
Prije pokretanja portala, delegat vlč. Ivica Komadina izmolit će prigodnu molitvu bl. Alojziju Stepincu u povodu 20 godina kako ga je Katolička Crkva proglasila blaženim, te tako staviti pod Blaženikovu zaštitu novi portal „Živa zajednica“ , aktivnosti i djelatnike Hrvatskoga dušobrižničkog ureda u Frankfurtu na Majni, kao i hrvatske pastoralne djelatnike i Hrvate katolike, koji se okupljaju u hrvatskim katoličkim misijama i zajednicama u Njemačkoj.
Prigodnu riječ u povodu otvorenja portala uputili su predsjednik Vijeća HBK i BK BiH za hrvatsku inozemnu pastvu, pomoćni sarajevski biskup mons. dr. Pero Sudar i ravnatelj dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu vlč. dr. Tomislav Markić.

Tekst: Adolf Polegubić

Podijeli ovaj članak
Skip to content