Pola stoljeća HKM Winnipeg

2 min čitanja

Koncertom vokalnog ansambla “Nonet Donum” iz Varaždina započela je trodnevna proslava. Sljedećeg dana u večernjim satima zajednica se okupila na svečanoj večeri koja je započela prigodnim programom. Zajednici se obratio dubrovački biskup Mate Uzinić, a HFD “Hrvatska zora” izvela je tradicijske plesove. Premijerno je prikazan i dokumentarni film “Where we are home” vlč. Marka Štefanca

Trodnevno slavlje prošloga vikenda vrhunac je proslave zlatnog jubileja župe koja je započela u ožujku ove godine a nastavila se zahvalnim hodočašćem u najveća hrvatska svetišta te posjetom groba bl. Alojzija Stepinca u zagrebačkoj prvostolnici.

Koncertom vokalnog ansambla “Nonet Donum” iz Varaždina započela je trodnevna proslava. Sljedećeg dana u večernjim satima zajednica se okupila na svečanoj večeri koja je započela prigodnim programom. Zajednici se obratio dubrovački biskup Mate Uzinić, a HFD “Hrvatska zora” izvela je tradicijske plesove. Ovom prigodom premijerno je prikazan i dokumentarni film “Where we are home” vlč. Marka Štefanca, župnika. Čestitkama se pridružila i predsjednica Republike poslavši prigodnu video-čestitku.

Vrhunac proslave bilo je zahvalno euharistijsko slavlje,  25. studenoga,  koje je predvodio dubrovački biskup Mate Uzinić u zajedništvu s bivšim župnicima, mons. Stanislawom Jaworskim i vlč. Franjom Višatickim, vlč. Davidom Marjanovićem, svećenikom Dubrovačke biskupije te prijateljima župe, kanadskim svećenicima vlč. Seanom Cahillom i vlč. Jeffryjem Burwellom.

Nakon mise okupljena zajednica nastavila je druženje u župnoj dvorani prigodnim ručkom, uz pjesmu i veselje. Nonet Donum večernjim humanitarnim koncertom u katedrali Sv. Bonifacija zaključio je proslavu, a dobrotvorni prilozi dodijeljeni su bolnici sv. Bonifacija i društvu sv. Vinka Paulskog. (IKA)

Podijeli ovaj članak
Skip to content