Počinju 3. Hrvatske svjetske igre

1 min čitanja

Desetak dana 750 sportaša hrvatskog porijekla iz cijeloga svijeta ‘okupirat će’ Zagreb, a uz njih u glavni grad dolazi još najmanje dvije tisuće sudionika Hrvatskih svjetskih igara koje se otvaraju u ponedjeljak

Desetak dana 750 sportaša hrvatskog porijekla iz cijeloga svijeta ‘okupirat će’ Zagreb, a uz njih u glavni grad dolazi još najmanje dvije tisuće sudionika Hrvatskih svjetskih igara koje se otvaraju u ponedjeljak, piše portal zagrebinfo.hr.
I dok se sportaši koji su već počeli pristizati u Zagreb lagano zagrijavaju za okršaje u 16 momčadskih i pojedinačnih sportova Igara, za ponedjeljak se na Trgu bana Jelačića sprema se prava fešta za otvaranje ove sportske manifestacije.
Program počinje u 21,00 sat mimohodom svih sportaša koji u Zagreb dolaze iz 25 država svijeta, a uljepšati će ga i nastup Lada, Ane Rucner te Marka Perkovića Thompsona. Osim sportaša, u Zagreb dolazi i stotinjak pjesnika hrvatskog porijekla iz cijelog svijeta koji će održati smotru lirike.
Namjera je organizatora Igara da ova sportska manifestacija bude poveznica iseljene i domovinske Hrvatske, pa se Igre planiraju održavati svake tri godine, kada će iznova domaćin biti Zagreb.
(http://croexpress.eu)

Program događanja i raspored takmičenja potražite ovdje.

Podijeli ovaj članak
Skip to content