Počeo Tjedan hrvatske kulture u Sloveniji

2 min čitanja

Hrvatsko društvo Ljubljana i HKD Međimurje – Ljubljana organiziraju 3. Sabor hrvatske kulture u Ljubljani. Pozivaju na izložbu Likovne udruge Donje Međimurje, festival udruga i svetu misu u župnoj crkvi Svetog Ivana Krstitelja u Trnovom

Hrvatsko društvo Ljubljana i Hrvatsko kulturno društvo Međimurje – Ljubljana organiziraju 3. Sabor hrvatske kulture u Ljubljani. Taj veliki događaj hrvatske kulture u Sloveniji potvrđuje njihovo djelovanje u njegovanju i čuvanju hrvatske riječi, kulture, običaja i nacionalnog identiteta Hrvata. Pozivamo vas da prisustvujete i ostalim propratnim događajima Saveza hrvatskih društava u Sloveniji:
5. svibnja održana je likovna izložba mr. art. Marijana Mirta: Urbani kodovi/Inteligibilne tangente Zagreb Ptuj Maribor u Galeriji JSKD Kult 3000 u Ljubljani, Metelkova 2b, uz sudjelovanje klape Dalmari iz Maribora. Izložba će biti otvorena do 14. 5. 2014.

15. svibnja u 17.00 sati: izložba Likovne udruge Donje Međimurje u Hrvatskom domu na Masarykovoj 14 u Ljubljani. Nakon otvaranja izložbe slijedi domjenak i kratak glazbeni program u kojemu sudjeluje skupina Đilkoši. Tom prigodom bit će nazočni slikari umjetnici, a većina izloženih slika bit će na prodaju. Izložba će biti otvorena sve do 31. svibnja 2014.

16. svibnja u 18.00 sati: Priređuje se festival udruga. Kultura povezuje Hrvate u Kosovelovoj dvorani Cankarjevoga doma. Nastupaju: HKD Međimurje – Ljubljana,HKUD „Komušina“ Škofja Loka, HKS Kiseg Mađarska, KUD Sveti Antun, Karlovac i skupina učenika hrvatskoga jezika u Sloveniji. Ulaz je besplatan uz pozivnice koje će vam biti na raspolaganju u Hrvatskom domu ili na blagajni Cankarjevoga doma.

17. svibnja u 13.00 sati: uoči 3. Sabora hrvatske kulture slavit će se sveta misa u župnoj crkvi Svetog Ivana Krstitelja u Trnovom u Ljubljani. (http://www.hdl.si)

Više

Podijeli ovaj članak
Skip to content