Počeli Koljnofski književni susreti

1 min čitanja

Ovogodišnji sudionici, uz organizatora okupljanja Franju Pajrića, su Tomislav Marijan Bilosnić, Božidar Brezinščak Bagola, Sanja Knežević, Srećko Marjanović, Siniša Matasović, Tomislav Milohanić i Ivo Raguž

 

Književnici iz Hrvatske i BiH su se 8. rujna, već po tradiciji, sreli s glavnim organizatorom ovoga okupljanja, dr. Franjom Pajrićem, i to u Petrovu Selu. Kafić Nazdravlje bio je prva postaja stanke sudionika 14. Koljnofskih međunarodnih susreta u Gradišću, gdje su Tomislav Marijan Bilosnić, Božidar Brezinščak Bagola, Sanja Knežević, Srećko Marjanović, Siniša Matasović, Tomislav Milohanić i Ivo Raguž prelistali aktualni broj Hrvatskoga glasnika i upoznali se putem knjige Tajne sa slikarstvom Lajoša Brigovića.

Potom je po staroj navadi Janoš Nemeth (Cenc) pozvao goste na čašicu rakije, a ove godine je i Bilosnić donio na kušanje svoje kapljice. Nakon kratkog posjeta najjužnijoj tvrđavi Gradišća, književnici su nastavili svoj put u Gornji Četar, a zatim u Koljnof. Pred njima su ovaj vikend zanimljivi, ali naporni dani s druženjem, predavanjima, izletom u Šopron, Vedešin, Peresteg, kao i nedjeljna svečana sv. misa u Filežu, uz posjet Kisegu. (Prijevod. dšš)

 

Tekst : Tiho/Hrvatski glasnik/MCC

Foto https://www.facebook.com/Hrvatskiglasnik

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content