Plenković izabran za potpredsjednika Odbora za vanjsku politiku EP-a

2 min čitanja

Jedanaest hrvatskih zastupnika članovi su u ukupno osam odbora i jednom pododboru

Odbori Europskog parlamenta održali su u ponedjeljak, 7. Srpnja u Bruxellesu konstituirajuće sjednice i izabrali svoje čelnike, a među njima je i Andrej Plenković, koji je izabran za jednog od četiri potpredsjednika Odbora za vanjsku politiku.
Odbor za vanjsku politiku, koji ima 71 člana, izabrao je na prijedlog rumunjskog zastupnika Christiana Prede s 46 glasova Andreja Plenkovića, za jednog od četiri potpredsjednika, na mandat od dvije i pol godine.
Odbor za vanjsku poslove nadležan je, između ostaloga, i za pitanje proširenja, to jest na zemlje u hrvatskom susjedstvu.
Europski parlament je prošli tjedan na plenarnoj sjednici u Strasbourgu izglasao raspodjelu mjesta u 20 parlamentarnih odbora i dva pododbora.
Jedanaest hrvatskih zastupnika članovi su u ukupno osam odbora i jednom pododboru. Članovi Odbora za vanjsku politiku su Andrej Plenković (HDZ), Tonino Picula (SDP) i Jozo Radoš (HNS).
U Odboru za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane su Biljana Borzan (SDP), Davor Škrlec (ORaH) i Dubravka Šuica (HDZ), u Odboru za razvoj Davor Stier (HDZ), u Odboru za regionalni razvoj Ivan Jakovčić (IDS), u Odboru za poljoprivredu i ruralni razvoj Marijana Petir (HSS), u Odboru za ribarstvo Ruža Tomašić (HSP AS), u Odboru za prava žena i ravnopravnost spolova Marijana Petir (HSS) i u Pododboru za sigurnost i obranu Tonino Picula (SDP).
(laudato.hr)

Podijeli ovaj članak
Skip to content