Pjesnici, dođite i dogodine u Rešetare

2 min čitanja

Rešetarački susreti pjesnika su manifestacija koja, već 17 godina zaredom, okuplja književne znalce i hrvatske pjesnike iz svih krajeva svijeta povezujući iseljeništvo s domovinom.

U slavonskome selu Rešetarima promoviraju se zbornici i pjesničke zbirke, otvaraju likovne izložbe, nastupaju lokalna, ali i gostujuća kulturno umjetnička društava, razmjenjuju iskustava i priče o životu u dijaspori.
Vjerujemo da će tako biti i u rujnu iduće godine. Pjesnike pozivamo na sudjelovanje u novim natječajima KLD-a „Rešetari“.
KLD „Rešetari“objavljuje Natječaj za VII. zbornik pjesama mladih hrvatskih pjesnika koji žive u iseljeništvu i mladih članova Književne sekcije «2 9 2» KLD ”Rešetari” iz Rešetara. Autori trebaju biti mlađi od 18 godina i svoje radove mogu slati do 15. veljače 2015. na adresu: KLD “Rešetari”, Vladimira Nazora 30, Rešetari,35400 Nova Gradiška.

Također, KLD „Rešetari“ objavljuje Natječaj za XVIII. zbornik pjesama hrvatskih pjesnika koji žive u iseljeništvu i članova Književne sekcije «2 9 2» KLD ”Rešetari” iz Rešetara.

Pjesnici svoje radove mogu slati na istu adresu do 1. siječnja 2015.
Pokrovitelji oba zbornika su Hrvatska matica iseljenika Zagreb i Brodsko-posavska županija, a supokrovitelj Poglavarstvo Općine Rešetari. Izdavač je KLD “Rešetari” Rešetari, a urednik Ivan De Villa devillaivan@gmail.com

Predstavljanje oba zbornika i XVIII. Rešetarački susret pjesnika održat će se 19. rujna 2015.

Uvjeti Natječaja

Ovako je bilo na 17. Rešetaračkim susretima pjesnika

    
Podijeli ovaj članak
Skip to content