PingPongParkinson Nenada Bacha na otvorenju izložbe o riječkom rocku

1 min čitanja

U Galeriji Kortil u Rijeci, u utorak 5.9. otvorena je izložba Nevjerni psi i druge priče autora Velida Đekića i dizajnera Mladena Stipanovića. Izložba u 20 točaka uz izbor filmova Bernardina Modrića bit će otvorena do 22. rujna kao popratni program 7. History Film Festivala.

Otvorenju je osim direktorice međunarodnog History Film festivala, Tihe Modrić i riječkog gradonačelnika Marka Filipovića nazočio i Nenad Bach, poznati američko-hrvatski glazbenik s riječke rock-scene, izvođač, producent i mirovni aktivist, rođen u Zagrebu, a koji već desetljećima živi i radi u SAD-u, inače dobitnik priznanja HGU. (Rijeka/New York).

Nenad Bach na čelu je neprofitne američke zaklade PingPongParkinson od 2017. otkrivši kako stolni tenis pomaže u borbi protiv Parkinsonove bolesti, od koje je i sam obolio. Na njegov je poticaj u kolovozu ove godine u Varaždinskoj Areni održan prvi PingPongParkinson® Croatia Open. Isto tako pokrenuo je Svjetsko prvenstvo u stolnom tenisu za osobe s dijagnozom Parkinsonove bolesti, koje se prošle godine održalo u Puli, a u Zagrebu je tada bio prvi PingPongParkinson trening. Ove godine održava se u Austriji.

Više o glazbeniku: Novi list/Nenad Bach; TrendTV/NENAD BACH

Tekst: HMI podružnica Rijeka

Podijeli ovaj članak
Skip to content