Pastoralni susret hrvatskih svećenika i redovnica SAD-a i Kanade u St. Louisu

2 min čitanja

Hrvatska katolička župa sv. Josipa i župnik fra Stjepan Pandžić, domaćini susreta, ugostili su dvadeset četvero pastoralnih djelatnika, a moderatori i organizatori susreta bili su dvojica delegata inozemne pastve na sjevernoameričkom kontinentu – fra Nikola Pašalić, delegat za SAD, i mons. Ivan Vukšić, delegat za Kanadu, zajedno s ravnateljem Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu vlč. dr. Tomislavom Markićem

 

Ovogodišnji pastoralni susret hrvatskih svećenika i redovnica SAD-a i Kanade održan je u St. Louisu, u američkoj saveznoj državi Missouri, od 14. do 17. listopada. Hrvatska katolička župa sv. Josipa i župnik fra Stjepan Pandžić, domaćini susreta, ugostili su dvadeset četvero pastoralnih djelatnika sa sjevernoameričkog kontinenta. Moderatori i organizatori susreta bili su dvojica delegata inozemne pastve na sjevernoameričkom kontinentu – fra Nikola Pašalić, delegat za SAD, i mons. Ivan Vukšić, delegat za Kanadu, zajedno s ravnateljem Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu vlč. dr. Tomislavom Markićem.

Nakon dobrodošlice župnika Pandžića, susret je u ponedjeljak 14. listopada počeo u dvorani Hrvatske župe sv. Josipa večernjom molitvom i uvodnim predavanjem dr. Markića ‘Aktualnosti iz hrvatske inozemne pastve’, u kojem je donio presjek trenutačne situacije inozemne pastve na različitim kontinentima. Susret je nastavljen misnim slavljem u župnoj crkvi Sv. Josipa, nakon koje su svećenici i redovnice imali prilike pozdraviti župljane i razmijeniti riječi dobrodošlice.

Dr. Markić je 15. listopada, u dva predavanja, dao presjek apostolskih pobudnica pape Franje, a treće je održao je vlč. dr. Mladen Horvat, upravitelj župe u Torontu, kao i četvrto predavanje, održano 16. listopada.

Sva su predavanja bila popraćena raspravom, a završna je diskusija urodila odabirom budućeg domaćina i mjesta sastanka, koji će se održati u kanadskom gradu Calgaryju od 12. do 15. listopada 2020. (croexpress)

 

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content