Pastoralni skup svećenika i redovnica hrvatskih župa SAD-a i Kanade

2 min čitanja

Sudjelovalo je 28 sudionika, zajedno s ravnateljem za hrvatsku inozemnu pastvu fra Josipom Bebićem iz Zagreba, te delegatima mons. Ivanom Vukšićem za Kanadu i don dr. Matom Bižacom za SAD. Domaćin im je bio fra Jozo Grubišić, upravitelj hrvatske katoličke misije sv. Nikole Tavelića u Montrealu

 

 Redoviti godišnji pastoralni sastanak hrvatskih svećenika i redovnica na službi u hrvatskim župama SAD-a i Kanade održan je od 8. do 11. listopada. Domaćin sastanka bio je fra Jozo Grubišić, upravitelj hrvatske katoličke misije sv. Nikole Tavelića u Montrealu. Na sastanku je sudjelovalo 28 svećenika i redovnica, zajedno s ravnateljem za hrvatsku inozemnu pastvu fra Josipom Bebićem iz Zagreba, te delegatima mons. Ivanom Vukšićem za Kanadu i don dr. Matom Bižacom za SAD. Ovogodišnji predavač porečki i pulski biskup Dražen Kutleša s pravnog je stajališta obradio ženidbenu problematiku i odabrana pitanja pastoralne prakse s kojima se susreću svećenici u svome radu. Ravnatelj hrvatske inozemne pastve fra Josip Bebić u svom je izlaganju iznio problematiku pastoralnih djelatnika hrvatskih župa i misija diljem svijeta, s osobitim naglaskom na sjevernoameričko područje. Da inozemnu pastvu doista nosi u srcu i svojim mislima, pokazao je svima svojom propovijedi i autohtonim hrvatskim darovima koje im je podijelio.
Fra Tomislav Pek predstavio je susreta hrvatske mladeži SAD-a i Kanade pod imenom Mladi fest 2013., koji će se održati od 7. do 9. lipnja 2013. na Norvalu. Pripremljeni materijali već su poslani župnim uredima kako bi se na razini župa što bolje pripremili za susret mladih.
Sudionici sastanka također su razgledali grad i posjetili svetišta Sv. Josipa na brdu iznad Montreala.

Podijeli ovaj članak
Skip to content