Parčeva festa u Los Angelesu

1 min čitanja
Himna zaštitniku Grada

Više od 300 uzvanika bilo je na 23. Festi svetog Vlaha u hrvatskom centru Svetog Ante u Los Angelesu. Pokrovitelj Feste, Libertas Foundation sav prihod namijenila je u humanitarne svrhe

Više od 300 uzvanika bilo je na 23. Festi svetog Vlaha u hrvatskom centru Svetog Ante u Los Angelesu. Festa je počela svetom misom u crkvi Svetog Ante te grličanjem, a nastavila se u glavnoj dvorani centra.
Uz procesiju barjaka i himnu svetog Vlaha ovogodišnji festanjuli bili su Dubravka Boić Taylor – Drašković i Vido Artukovich, koji su održali prigodne govore. U programu su sudjelovala djeca hrvatske škole te folklorna skupina Croatia, koji su izvrsno otpjevali stare dubrovačke pjesme te oduševili sve nazočne balajući Linđo.
Gospar Arturo Arce iz Južne Amerike čiji je nono bio Fabris iz Dubrovnika otpjevao je nekoliko pjesma na španjolskom. Program su vodili Brenda Brkušić i Mike Milinković.
Novi hrvatski konzul u Los Angelesu Josip Buljević pozdravio je sve nazočne i čestitao Festu svetog Vlaha.
Program je nastavljen plesom uz popularnu pjevačicu Marinu Tomašević, koja je zabavljala nazočne do kasno u noć. Pokrovitelj Feste, Libertas Foundation, će kao i svih prijašnjih godina sav prihod namijeniti u humanitarne svrhe.
(dubrovacki.hr)

Tekst: Mariana Hazdovac; Fotografije: Danica Nizich

Podijeli ovaj članak
Skip to content