Otvorenje izložbe vizualnih ostvarenja ZKVH-a

3 min čitanja

Izložbu „Što smo vam to napravili?“ autora prof. art. Darka Vukovića otvarit će povjesničarka umjetnosti Ljubica Vuković Dulić u prostorijama Zavoda 

U povodu 10 godina od osnutka Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, Zavod priređuje izložbu svojih vizualnih ostvarenja izdanja, nagrada, programa, kalendara… pod nazivom „Što smo vam to napravili?“ autora prof. art. Darka Vukovića. Otvorenje ovog postava bit će u četvrtak, 5. travnja 2018. godine, s početkom u 13 sati u prostorijama Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata (Laze Mamužića 22, Subotica). Izložbu će otvoriti Ljubica Vuković Dulić, povjesničarka umjetnosti.
Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata prva je profesionalna ustanova u području kulture, osnovane s ciljem da radi na očuvanju, unaprjeđenju i razvoju kulture vojvođanskih Hrvata (Odluka, čl. 1). Trudili smo se u proteklih 10 godina promovirati, čuvati, razvijati, usustavljivati i organizirati kako kulturno naslijeđe vojvođanskih Hrvata tako i obavljati produkciju novih kulturnih događaja, raditi znanstvena istraživanja, predstavljati suvremeno umjetničko stvaralaštvo i podizati kapacitete hrvatske kulture u Vojvodini. Posljedice su takve naše zauzetosti: 47 tiskanih publikacija i 3 nosača zvuka, 53 održana Znanstvena kolokvija, više desetina organiziranih stručnih skupova, desetak realiziranih znanstvenih istraživanja, dodjeljivanje 4 nagrada u području naklade knjiga, osnažena kultura sjećanja, kreativna suradnja sa svim čimbenicima kulture Hrvata u Vojvodini, 8 potpisanih sporazuma s visokoškolskih i znanstvenim institucijama iz Hrvatske i Mađarske, povećana vidljivost kulture putem najposjećenijeg internetskog portala u hrvatskoj zajednici u Srbiji (www.zkvh.org.rs)… I sve spomenuto radili uz svijest da sve treba „upakirati“ u prepoznatljiva, prijemčiva i uspješna vizualna ostvarenja. Djelo je to našeg suradnika od proljeća 2009. Darka Vukovića. Najuspješniji dio naših vizualnih ostvarenja predstavljamo na ovoj izložbi.
Darko Vuković je rođen 23. kolovoza 1971. u Novom Sadu. Diplomirao je i magistrirao na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu na katedri za grafičke komunikacije, gdje radi u zvanju redovitog profesora. Osim značajnog broja samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu, dobitnik je više nagrada u području grafičkog dizajna. Ostvario je veliki broj publiciranih djela i projekata, osobito kazališnih plakata, vizualne identitete, koncepte muzejskih izložbi, reklamne te političke kampanje i dr. Suradnik je Zavoda od 2009.
(ZKVH)

Podijeli ovaj članak
Skip to content