Otvorenje izložbe Dječjeg doma Sv. Ana Vinkovci – 20 godina Likovne radionice

2 min čitanja

Izložba je napravljena u suradnji sa stručnjacima Gradskog muzeja Vinkovci i akademskim slikarom Ivanom Križancem koji je ujedno bio i selektor radova

U Hrvatskoj matici iseljenika dana 06. rujna 2016. godine otvorena je izložba Dječjeg doma Sv. Ana Vinkovci – 20 godina Likovne radionice. Posjetiteljima izložbe se uvodnim riječima obratila Nives Antoljak, suradnica za kulturu HMI, potom se obratio g. Krešo Marić, djelatnik Gradskog muzeja Vinkovci i dugogodišnji suradnik HMI te inicijator ove velike izložbe. O nastanku i vrijednosti svih djela govorila je ravnateljica Dječjeg doma Melita Pavošević, a o samim slikama kao sudionik izložbe obratio se akademski slikar Frane Radak.

Otvorenju izložbe nazočile su predstavnica Ministarstva socijalne politike i mladih, savjetnica ministrice gđa Suzana Horvat Kutle, izaslanica ministrice Bernardice Juretić te gđa Stela Franjić, izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba.

Prema riječima ravnateljice Dječjeg doma Melite Pavošević, izložba je prvi puta predstavljena u prosincu 2015. godine u Galeriji likovnih umjetnosti “Slavko Kopač” u Vinkovcima a složena je s najkvalitetnijim radovima i prepoznatljivim autorima koja se sastoji od 74 umjetnine (73 slike i 1 skulptura). Izložba je napravljena u suradnji sa stručnjacima Gradskog muzeja Vinkovci i akademskim slikarom Ivanom Križancem koji je ujedno bio i selektor radova.

U glazbenom dijelu programa nastupala je ŽVS LISINSKI Vinkovci s prepoznatljivim izvedbama toga kraja. Izložbu je na kraju proglasila otvorenom v.d. ravnateljica HMI Mirjana Ana-Maria Piskulić.

Izložba umjetničkih radova Dječjeg doma Sv. Ana Vinkovci bit će otvorena do kraja mjeseca rujna 2016. godine.

Tekst i fotografije: Naida Šehović

     
Podijeli ovaj članak
Skip to content