Osnovana Udruga Hrvata i prijatelja Hrvatske u regiji Auvergne Rhone Alpes

1 min čitanja

U Lyonu je, na inicijativu počasnog konzula RH Ericka de Bezieuxa i nekoliko tamošnjih Hrvata, osnovana Udruga Hrvata i prijatelja Hrvatske u regiji Auvergne Rhone Alpes

 

U Lyonu je 5. rujna, na inicijativu počasnog konzula Republike Hrvatske Ericka de Bezieuxa i nekoliko tamošnjih Hrvata, osnovana Udruga Hrvata i prijatelja Hrvatske u regiji Auvergne Rhone Alpes .

Udruga ima za cilj okupljati hrvate iz regije u kojoj, po nekim procjenama, živi od 4000 do 5000 Hrvata i njihovih potomaka. Udruga također planira pokrenuti i školu hrvatskog jezika za odrasle, jer nažalost ima Hvata druge i treće generacije koji ne govore hrvatski jezik. Ukidanjem HKM-a i gubitkom prostorija oko crkve u Lyonu, prije osam godina, izgubljeno je stalno mjesto okupljanja hrvatske zajednice.

– Nadamo se da će ova udruga biti od pomoći kako Hrvatima koji već žive u regiji Auvergne Rhone Alpes, tako i svim drugima koji budu odlučili doći živjeti u ovu prelijepu francusku regiju, poručio je dopredsjednik Damjan Abramović.

 

Tekst: Damjan Abramović

 

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content