Osniva se centar koralja na Zlarinu

2 min čitanja

Hrvatski centar koralja Zlarin otvorio bi se u zgradi Kažerma i kući Šare, predviđenima za okupljalište koraljara, s prostorima za edukaciju i radionicama. Zamišljena je i edukativna turistička tura “Ruta koraljara”, u sklopu koje bi se posjetitelje brodom vozilo na lokacije gdje se rone koralji

Ministarstvo turizma odobrilo je sredstva za osnivanje Hrvatskog centra koralja na otoku Zlarinu. Projekt, koji je pripremio Odjel za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika, dobit će 350.000 kuna za izradu dokumentacije, a raspolaganje sredstvima Fonda za razvoj turizma “amenovao” je ministar Darko Lorencin.
– Ova odluka odlična je najava za predstavljanje projekta, koje ćemo upriličiti 19. travnja na Zlarinu. Posebno za tu priliku prezentirat ćemo i ronilicu koju će nam ustupiti Fakultet ekonomike i računarstva. Ovaj projekt potvrda je teze da su nam svi dijelovi grada jednako važni, što ćemo još nebrojeno puta dokazati u našem mandatu – kazao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.
Nakon lansiranja uspješnog i nagrađivanog projekta “Virtualni Juraj Dalmatinac”, ovo je još jedna zanimljiva ideja iz “radionice” gradskog Odjela, na čijem je čelu Matija Bumbak.
Hrvatski centar koralja Zlarin otvorio bi se u zgradi Kažerma i kući Šare, predviđenima za okupljalište koraljara, s prostorima za edukaciju i radionicama. Zamišljena je i edukativna turistička tura “Ruta koraljara”, u sklopu koje bi se posjetitelje brodom vozilo na lokacije gdje se rone koralji.
Osim “Rute koraljara”, postoji ideja da se ovim projektom poveže priča o spužvarstvu otoka Krapnja te Memorijalnog centra “Faust Vrančić” na otoku Prviću.
Vrijednost projekta, koji će biti apliciran za sredstva EU-a, procjenjuje se na osam milijuna kuna. Dokumentaciju će, u njegovoj pripremnoj fazi, zajednički financirati Ministarstvo turizma i Grad Šibenik.
(Slobodna Dalmacija)

Podijeli ovaj članak
Skip to content