Osječka MH darovala knjige Katedri za hrvatski jezik i književnost u Pečuhu

1 min čitanja

 

Više od 200 naslova donirano je i svečano uručeno u knjižnici Katedre, među njima značajan je broj naslova iz edicije Stoljeća hrvatske književnosti koju izdaje Matica hrvatska

 

Zahvaljujući Ogranku Matice hrvatske u Osijeku i gradu Osijeku, Katedri za hrvatski jezik i književnost Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Pečuhu uručena je značajna donacija novih knjiga. Više od 200 naslova, 16. listopada, donirano je i svečano uručeno u knjižnici Katedre, među njima značajan je broj naslova iz edicije Stoljeća hrvatske književnosti koju izdaje Matica hrvatska.

Izaslanstvo iz Osijeka su činili Dražen Alerić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Osijeka, voditeljica Odsjeka za kulturu Grada Osijeka Danijela Klobučar, predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Osijeku Ivan Trojan i zamjenica predsjednika Ogranka Matice hrvatske u Osijeku Tatjana Ileš. Goste je primio dr. sc. Stjepan Blažetin, voditelj Katedre za hrvatski jezik i književnost Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Pečuhu sa svojim suradnicima i u nazočnosti Roberta Wolosza, prodekana Filozofskog fakulteta u Pečuhu. Činu uručenja nazočili su Drago Horvat, generalni konzul Republike Hrvatske u Pečuhu te Jozo Solga, glasnogovornik hrvatske zajednice u Mađarskom parlamentu.

(Branka Pavić Blažetin / Hrvatski glasnik /MCC)

 

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content