Online tribina povodom Svjetskog dana knjige

2 min čitanja

Hrvatska kulturna zajednica / Ogranak MH u Wiesbadenu, u suradnji s Njemačkim društvom za kroatistiku i uz potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, organizira virtualnu javnu tribinu na temu Miro Gavran

 

Hrvatska kulturna zajednica / Ogranak Matice hrvatske u Wiesbadenu, u suradnji s Njemačkim društvom za kroatistiku i uz potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, organizira javnu tribinu  u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava u subotu, 23.04. 2022. godine. Susret će se održati virtualno, online na ZOOM-adresi https://t1p.de/vziz s početkom u 19:00 sati na temu MIRO GAVRAN, a izlagač je Tihomir Glowatzky.

Miro Gavran (1961.), najizvođeniji je hrvatski dramski pisac. Djela su mu prevedena na 40 jezika, a knjige su mu imale više od 250 izdanja u zemlji i inozemstvu. Po njegovim dramama i komedijama nastalo je više od 400 kazališnih premijera širom svijeta, a vidjelo ih je više od tri milijuna ljudi.Jedini je živući dramatičar u Europi koji ima ‘ vlastiti’ kazališni festival, a koji od 2003. godine djeluje u slovačkoj u Trnavi, pod nazivom Gavranfest, od 2013. godine u Poljskoj, u Krakovu, od 2016. godine u Češkoj, u Pragu. Godine 2019. godine održao se u njemačkom Augsburgu, a 2020. godine u Srbiji, u Beogradu. Miro Gavran izabran je 2021. godine za predsjednika Matice hrvatske.

Hrvatska kulturna zajednica / Ogranak Matice hrvatske u Wiesbadenu posvećuje  javnu tribinu hrvatskoj knjizi i autorima. Poglavito onima, čiji radovi nastaju u  našoj sredini – u redovima hrvatskih iseljenika ili migranata. Svjetski dan knjige i autorskih prava obilježava se 23. travnja svake godine kao simboličan datum u svjetskoj književnosti jer su toga dana 1616. godine umrli Miguel de Cervantes i William Shakespeare. (Hrvatski glas Berlin)

Tekst: Ivica Košak

 

 

 

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content