Održano Udvarsko veselje

1 min čitanja

 

Na pozornici u dvorištu mjesnog doma kulture održan je kulturno – folklorni program u kojem su nastupili: mladi udvarski plesači; pjevački zbor „August Šenoa”; mladi plesači salantskog KUD-a „Marica”; glumac Stipan Đurić

 

Ovogodišnje XIX. Udvarsko veselje, kao i sva prethodna organizirala je Hrvatska samouprava Udvara. Održano je 11. lipnja u dvorištu mjesnog Doma kulture. Druženje je započelo u prijepodnevnim satima malonogometnim turnirom na seoskom nogometnom igralištu. Ogledale su se momčadi Udvara, Kukinja i Salante.

U ranim poslijepodnevnim satima započelo je natjecanje u kuhanju. Natjecanju je sudjelovalo šest ekipa; Ivo i prijatelji, Jagoda, Pécsudvardi polgarőr lányok, BoBa – team, Silvio Božanović. U kasnim poslijepodnevnim satima u mjesnoj crkvi služena je sveta misa na hrvatskom jeziku koju je predvodi vlč. Gabriel Barić, a misno slavlje pjevao pečuški Ženski pjevački zbor „August Šenoa”.

Nakon svete mise na pozornici u dvorištu mjesnog doma kulture započeo je kulturno – folklorni program u kojem su nastupili: mladi udvarski plesači; pjevački zbor „August Šenoa”; mladi plesači salantskog KUD-a „Marica”; glumac Stipan Đurić.

 

Branka Pavić Blažetin / Hrvatski glasnik / MCC  Foto : https://web.facebook.com/Hrvatskiglasnik/?_rdc=1&_rdr

 

 

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content