Održano natjecanje Volim čitati

3 min čitanja

U Neu Isenburgu održano je natjecanje u izražajnom čitanju. Projekt Volim čitati organizirala je Hrvatska nastava Hessen u suradnji s Hrvatskom zajednicom Neu Isenburg, a na natjecanju su sudjelovali učenici 3., 4., 5. i 6. razreda

U subotu, 22. ožujka, u Neu Isenburgu održano je natjecanje u izražajnom čitanju. Projekt Volim čitati organizirala je Hrvatska nastava Hessen u suradnji s Hrvatskom zajednicom Neu Isenburg. Na natjecanju su sudjelovali učenici 3., 4., 5. i 6. razreda.
Na početku natjecanja koordinatorica Smiljana Veselić-Vučina pozdravila je sve prisutne i zahvalila se na njihovom dolasku i suradnji. Ovaj kulturni događaj uveličali su svojim prisustvom predsjednica Kulturne zajednice Neu Isenburg Ivka Bošković, gradonačelnik Neu Isenburga Herbert Hunkel te konzuli Josip Špoljarić i Marica Jukić iz GK RH u Frankfurtu.
Najprije su čitali učenici 4. i 3. razreda. Svaki učenik pročitao je dio teksta iz knjige Čudnovate zgode šegrta Hlapića hrvatske spisateljice Ivane Brlić-Mažuranić. Za to vrijeme stariji su učenici gledali film Koko i duhovi. Nakon kratkog odmora slijedio je drugi dio natjecanja u kojem su sudjelovali učenici 5. i 6. razreda. Oni su čitali knjigu Smogovci koju je napisao hrvatski pisac Hrvoje Hitrec. Za to vrijeme mlađi su učenici gledali film Družba Pere Kvržice.
Nakon što su svi učenici pročitali svoj dio teksta, stručni žiri koje su činile učiteljica Hrvatske nastave Hessen donio je odluku o pobjednicima.
Prvo mjesto osvojili su: Leon Keranović (3. razred, Bad Vilbel), Petar Krešimir Puđa (4. razred, Frankfurt – Preungesheim) i Leon-Benedikt Turić (5. razred, Rüsselsheim).
Drugo mjesto osvojili su: Laura Biluš (3. razred, Hofheim), Laura Gomez Alvarez (4. razred, Darmstadt), Anna Križanović (4. razred, Frankfurt – Bergen Enkheim), Kristina Brko (6. razred, Kelkheim) i Paul Luka Sieber (6. razred, Eschborn).
Svi učenici koji su sudjelovali na natjecanju dobili su pohvalnice i knjige (Zeleni tigar Pavla Pavličića, Morski dnevnik Pauline P. Sanje Polak i Esperel-grad malih čuda Sanje Lovrenčić) koje su dar Vijeća roditelja, a učenici koji su osvojili 1. i 2. mjesto dobili su zlatne i srebrne diplome te zlatni USB koji im je darovala Kulturna zajednica Neu Isenburg.

Fotografije možete pogledati u galeriji

Podijeli ovaj članak
Skip to content