Održana treća konferencija o brendiranju Hrvatske

2 min čitanja

Konferencja je u Zagrebu kupila neke od naših najvećih dizajnerskih, marketinških, znanstvenih ali i športskih veličina: Pavunu, Ljubičića i Bruketu, Skoku, Zvonimira Frku-Petešića, Mirka Novosela……

Treće izdanje seminara „Branding Hrvatske u svijetu“ uspješno je okončano proteklog vikenda u Zagrebu, u Multimedijskoj dvorani Hrvatske matice iseljenika.

Vjerojatno najbolja godišnja konferencija u Hrvatskoj u posljednjih 20 godina’ – po mišljenju nekih medija, doista je na jednom mjestu okupila neke od naših najvećih dizajnerskih, marketinških, znanstvenih ali i športskih veličina. Od fizičara Davora Pavune, dizajnera Borisa Ljubičića i Davora Brukete, marketinškog stručnjaka Bože Skoke, diplomata Zvonimira Frke-Petešića, do jednog od najvećih košarkaških trenera svih vremena, Mirka Novosela, glumca Roberta Kurbaše i drugih.

Polaznici ovog seminara, njih 50-ak, vrlo različitih obrazovnih i strukovnih pozadina (od farmaceutike, prosvjete i poduzetništva do glazbe, mode, turizma…) gotovo su bez daha slušali i sudjelovali u interaktivnim izlaganjima i debatama, kadšto u užarenoj atmosferi (predavanje ‘Branding i Domovinski rat’ filmskog producenta Dominika Galića, autora serijala Heroji Vukovara izazvalo je posebno zanimanje), dok je Pavunino gotovo trosatno izlaganje privuklo značajan broj vanjskih posjetitelja, budući je bilo otvoreno za javnost.

Interesantno je izdvojiti Okrugli stol upriličen u subotu popodne, 11. ožujka, na kojem su se, uz Ljubičića, Skoku i Frku-Petešića, za panelom pridružili i Sanja Bach iz ministarstva financija, muzikologinja i diplomatkinja Zdenka Weber, Tomislava Ravlić koordinatorica akcije Kupujmo hrvatsko HKG, Mirjana Piskulić, ravnateljica Hrvatske matice iseljenika te predsjednik Turističke zajednice Silbe Kristijan Lopac, inače povratnik iz Berlina i Dominik Galić, producent.

Konferencija Branding Hrvatske 3 održana je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice republike, u organizaciji Petar Ćurić agencije te suradnji s Državnim uredom za Hrvate izvan RH, Hrvatskom maticom iseljenika, TZ-om Grada Zagreba i Hrvatskom gospodarskom komorom. Organizator najavljuje slične inicijative uskoro i po drugim hrvatskim gradovima.
(Fenix Magazin)

Fotogalerija

Podijeli ovaj članak
Skip to content