Obljetnički koncert Makedonsko-hrvatskoga društva u Tetovu

2 min čitanja

Na koncertu “Ispod sunca zlatnoga”nastupili su ženska klapa “Figurin” iz Zagreba i KUD “Stjepan Radić” iz Dubrovnika, te domaćin – trio “Nameless” iz Tetova

 

U Tetovu je 9. rujna održan koncert pod nazivom “Ispod sunca zlatnoga”, povodom 20 godina od osnutka Makedonsko-hrvatskog društva u Tetovu. Na koncertu su nastupili: ženska klapa “Figurin” iz Zagreba i KUD “Stjepan Radić” iz Dubrovnika, te trio “Nameless” kao domaćin – iz Tetova.

Nazočne su svojim govorima pozdravili: predsjednica Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora i bivša zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir; veleposlanica Republike Hrvatske Neves Tiganj i predsjednik MHD-a Nediljko Romac.

Robert Veljanovski, voditelj događanja, u svom se govoru prisjetio početaka MHD-a, kao i razvojnog puta udruge. Veljanovski se osvrnuo i na prvi MHD osnovan 1993. u Skopju.

U dvosatnom događanju nazočni su imali priliku uživati ​​u autohtonom klapskom pjevanju i tradicionalnim dalmatinskim plesovima te hitovima suvremene, ali autentične makedonske glazbe.

Događaj su svojim prisustvom uveličali: predsjednik Općinskog vijeća Tetova Besar Durmiši; gradonačelnik Općine Jegunovce Dimitar Kostadinovski; predsjednik Vijeća općine Brvenica Bujamin Rušiti; Darijan Sotirovski, ravnatelj Komisije za odnose s vjerskim zajednicama, zastupnici Fanica Nikoloska, Aleksandar Veljanovski, Maja Moračanin i Sonja Mirakovska; kao i Dolores Kašuba Petrov, predsjednica Zajednice Hrvata „Libertas“ iz Štipа; predstavnici MPC-a; Maja Mozara iz podružnice HMI-ja u Dubrovniku, predstavnici hrvatskih udruga i dr. Na koncertu je izražena zahvalnost veleposlanstvu Republike Hrvatske u Skopju, kao i Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske te Ministarstvu kulture Makedonije uz čiju je potporu ova manifestacija i realizirana.

 

Tekst : https://mhd.mk/2022/09/10/veliki-koncert-povodom-20-godina-mhd-u-tetovu/

Foto : https://www.facebook.com/mhdtetovo1/

 

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content