Objavljen zbornik radova Dana hrvatske knjige i riječi 2017.

1 min čitanja

Sudionici ovoga skupa su tematizirali književnost Hrvata u Podunavlju, ali i teme vezane uz hrvatsku književnost i jezik

Hrvatska čitaonica Subotica i Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata objavili su u rujnu zbornik Dani hrvatske knjige i riječi : zbornik radova 2017. koji je plod znanstveno-stručnog skupa, kao jedne od prepoznatljivih programskih sastavnica Dana hrvatske knjige i riječi – dana Balinta Vujkova. Urednica zbornika je Katarina Čeliković, a knjigu je likovno opremio Darko Vuković.

Skup je 2017. godine okupio trideset predavača iz Srbije, Mađarske, Austrije i Hrvatske, a organiziran je skupa sa Znanstvenim zavodom Hrvata u Mađarskoj i Šokačkom granom iz Osijeka (20. i 21. listopada) u čitaonici Gradske knjižnice Subotica.

Sudionici ovoga skupa su tematizirali književnost Hrvata u Podunavlju, ali i teme vezane uz hrvatsku književnost i jezik, a u zborniku se nalazi dvadeset radova. Zbornik je tiskan u 300 primjeraka, a ima 274 stranice, te je podijeljen u dvije cjeline: I. Jezikoslovne teme i II. Kulturološki diskursi – kroz književne i povijesne oglede. (ZKVH)

Podijeli ovaj članak
Skip to content