Obilježavanje 30 godina Matice Hrvatske Ruhr i180. godišnjice utemeljenja MH

1 min čitanja

12. 11. 2022. u Franziskus saal u Bochumu obilježena je trideseta godišnjica Matice Hrvatske Ruhr kao i 180 godina od utemeljenja Matice Hrvatske same.

Predsjednik Matice Mijo Nuić je pozdravio prisutne i kratko opisao rad Matice na području Rhura u proteklih 30 godina.
Glavni konzul RH u Düseldorfu gospodin dr.sc. Ivan Bulić održao je potom kratko predavanje o povijesti Matice Hrvatske istaknuvši njezinu veliku važnost kao i važnost postojanja njenih ogranka u Njemačkoj. Počasni predsjednik i dugogodišnji predsjednik Matice u Bochumu dr.Veselić osvrnuo se na povijest stvaranja i djelovanja Matice u proteklih 30 godina.

U glazbenom djelu programa na violini je nastupila Maja Strkalj. Zatim je pročitano nekoliko pjesama i ulomaka najboljih dječijih radova međunarodnog likovno-literarnog natjecaja “Ruke su život” i “Mudrost osmijeha, a ne podsmijeha”. Otvorena je i izložba djela dječijih likovnih radova iz natječaja “Mudrost osmijeha, a ne podsmijeha” kao i izložba slika poznatog šoltanskog naivnog slikara Vice Buktenice.

Za zabavni dio programa sa pobrinuo mladi tamburaški sastav iz Wupertala. Na kraju je uslijedio večernji domjenak s hrvatskim specijalitetima.

Tekst i slike: Ante Karačić

The gallery was not found!

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content