Novi voditelj Hrvatske katoličke misije Aachen

2 min čitanja

U službu voditelja HKM Aachen uveden je fra Ivica Radić, a od zajednice se nakon pet i pol godina oprostio fra Pavo Filipović, koji odlazi na mjesto voditelja HKM-a izvan Europ

 

Dekretom Franjevačke provincije Bosne Srebrene 1. studenoga u službu voditelja Hrvatske katoličke misije Aachen uveden je fra Ivica Radić, a od zajednice se nakon pet i pol godina oprostio fra Pavo Filipović, koji odlazi na mjesto voditelja HKM-a izvan Europe.

Euharistiju u crkvi Sv. Petra u Aachenu tom prilikom predslavio je Delegat dušobrižničkog ureda za Hrvate u Njemačkoj don Ivica Komadina iz Frankfurta, u suslavlju domaćina na odlasku fra Pave Filipovića i novoga voditelja fra Ivice Radića.

Pjevanje na slavlju predvodio je akademski umjetnik Marijan Dadić iz Kölna čije su umjetničke slike vjerskih i biblijskih motiva izložene u crkvi.

Na misi je bio i generalni konzul Republike Hrvatske u Duesseldorfu doc. dr. sc. Ivan Bulić, koji se po završetku mise obratio nazočnima.

Oproštaj u ime vjernika misije izrazio je kratko predsjednik Misijskog vijeća Vinko Grubišić.

Fra Ivica zahvalio je okupljenima na srdačnoj dobrodošlici na početku nove službe i izrazio želju i nadu da će se i dalje sve odvijati kako je to bilo i do sada te je udijelio Božji blagoslov. (IKA)

 

Podijeli ovaj članak
Skip to content