Novi voditelj HKZ-a u Rotterdamu

1 min čitanja

Na svečanim misama 22. i 23. rujna u Amsterdamu i Rotterdamu, koje je predvodio ravnatelj za hrvatsku inozemnu pastvu fra Josip Bebić, u službu je uveden fra Juro Tokalić, franjevac Bosne Srebrene, dosadašnji misionar u Keniji

 

Od hrvatske katoličke zajednice i župe sv. Nikole Tavelića u Rotterdamu nakon sedam godina pastoralnog djelovanja oprostio se fra Ivica Jurišić, franjevac Bosne Srebrene, dosadašnji dušobrižnik za Hrvate katolike u Nizozemskoj i zatvorski dušobrižnik za vjernike Hrvate u Pritvorskoj jedinici u Scheveningenu.
Na svečanim misama 22. i 23. rujna u Amsterdamu i Rotterdamu, koje je predvodio ravnatelj za hrvatsku inozemnu pastvu fra Josip Bebić, u službu je uveden fra Juro Tokalić, franjevac Bosne Srebrene, dosadašnji misionar u Keniji. Zahvalne riječi starom i dobrodošlicu novom voditelju misije na početku mise izrekao je rotterdamski katedralni župnik i dekan Chris Bergs.
U petak, 21. rujna, tijekom službenog dijela primopredaje misijskog inventara, uz spomenute svećenike nazočio je i fra Lovro Gavran, provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene. Istog su dana fra Josip Bebić, fra Ivica Jurišić i fra Juro Tokalić posjetili hrvatske generale u Pritvorskoj jedinici u Scheveningenu, gdje su im na zajedničkoj misi predstavili fra Juru kao novoga dušobrižnika.
(Ika) 

Podijeli ovaj članak
Skip to content