Novi turistički proizvod Hrvata i Mađara – ‘Dvije rijeka i jedna gora’

2 min čitanja

Projekt je to čiji je nositelj Udruga za zaštitu prirode i okoliša “Zeleni Osijek”, a ukupna vrijednost mu je oko 1,2 milijuna eura. Financiran je iz fondova EU.
Do kraja 2014. godine posjetiteljima Parka prirode Papuk i Eko centra Zlatna Greda u Hrvatskoj te Nacionalnog parka Dunav-Drava u Mađarskoj ponudit će se novi turistički proizvod objedinjen pod nazivom “Dvije rijeka i jedna gora”. Projekt je to čiji je nositelj Udruga za zaštitu prirode i okoliša “Zeleni Osijek”, a ukupna vrijednost mu je oko 1,2 milijuna eura. Financiran je iz fondova EU.
–  Na ovaj način spajamo četiri područja u Hrvatskoj i Mađarskoj, a cilj nam je razvoj novih turističkih ponuda i prekogranične suradnje. Kroz projekt ćemo izgraditi i rekonstruirati turističku infrastrukturu, izraditi eko kartu područja Drave, eko turističkog vodiča – samo su neki od zadataka koje je nabrojao predsjednik “Zelenog Osijeka” Jasmin Sadiković. Na području NP Dunav – Drava u Mađarskoj uredit će se istraživački centar, ali i prihvatilište za ozlijeđene ptice dok će se na području uz rijeku Dunav u Muzeju bijele rode nabaviti nova oprema kao i u tek prošle godine osnovanom posjetiteljskom Ribarskom centru.
– Želimo posebice osnažiti promatranje ptica jer smo kod gostiju uočili veliko zanimanje upravo za tim segmentom turizma – istaknula je Szilvia Wodtke iz NP Dunav – Drava pred novinarima u Osijeku. Istovremeno će se u PP Papuk izgraditi 350 metara poučnih staza za slijepe i slabovidne osobe dok će se za potrebe konjičkog turizma urediti tri nove staze i izgraditi odmorište za konje i jahače na točki Kolac.
– Za planinare ćemo označiti 26 kilometara novih staza i na Kneževim vodama izgraditi sklonište za planinare – dodala je Marijana Kesić, projektni asistent iz PP Papuk.
(Poslovni dnevnik)

Podijeli ovaj članak
Skip to content