Novi prostor HSK u Berlinu

2 min čitanja

Hrvatski svjetski kongres u Njemačkoj službeno je otvorio svoje nove uredske prostorije u srcu Berlina. Gost večeri bio je Klaus-Dieter Gröhler, član njemačkog Bundestaga (CDU), a otvorenju su nazočili i drugi tajnik iz Veleposlanstva RH Ivan Bojanić, brojni predstavnici berlinskih hrvatskih udruga, te svećenici iz HKM Berlin, fra Radoslav Tolić i fra Ivan Macut

Hrvatski svjetski kongres u Njemačkoj (HSKNj) službeno je otvorio svoje nove uredske prostorije u srcu Berlina. U vrlo ugodnoj atmosferi, uz domjenak i pjesmu „Klape Berlin“, mnogobrojni nazočni gosti podijelili su radost ovog hvalevrijednog uspjeha Kongresa.
Gost večeri bio je Klaus-Dieter Gröhler, član njemačkog Bundestaga (CDU), koji je u svom govoru izrazio oduševljenje srdačnim dočekom i brojnim interesantnim razgovorima. Njemački zastupnik u Bundestagu pohvalio je i odabir lokacije za ured, koji se nalazi u srcu grada Berlina u neposrednoj blizini poznate promenade „Kurfürstendamm“ u gradskoj četvrti Charlottenburg-Wilmersdorf.
Uime članova predsjedništva HSKNj, koji su taj dan održali i svoju radnu sjednicu, predsjednik Mijo Marić u svom je govoru pozdravio sve nazočne goste, među kojima su bili i drugi tajnik iz Veleposlanstva RH Ivan Bojanić, brojni predstavnici hrvatskih udruga u Berlinu, poduzetnici te svećenici iz Hrvatske katoličke misije Berlin, fra Radoslav Tolić i fra Ivan Macut.
(http://www.croatia-presse.de)

Podijeli ovaj članak
Skip to content