Nova profesorica hrvatskoga u Kotoru i Tivtu

1 min čitanja

Trogiranka Brankica Vrbat magistrica je primarnog obrazovanja, stečenog na Filozofskom fakultetu u Splitu, koja će iduće četiri godine predavati hrvatski jezik i kulturu djeci u Kotoru i Tivtu

Profesorica Brankica Vrbat rođena je u Trogiru, i magistrica je primarnog obrazovanja stečenog na Filozofskom fakultetu u Splitu. Iduće četiri godine predavat će hrvatski jezik i kulturu koju pohađa pedesetoro djece u Kotoru i Tivtu. Nakon mjesec dana boravka i rada u ovim općinama, profesoricu je rekla:
„Moji su dojmovi zaista pozitivni, oduševljena sam gradovima koji me podsjećaju na moj rodni Trogir i zahvalna ljudima koji su se pokazali susretljivim i pomogli mi da se prilagodim. Djeca iz Tivta i Kotora su me čak ugodno iznenadila rođendanskom tortom i cvijećem te im i ovim putem srdačno zahvaljujem. Preda mnom je put za Albaniju u organizaciji HGI-ja i HNS-a. U Skadru ćemo prisustvovati nogometnoj utakmici Hrvatska – Kosovo, i nadam se upoznati hrvatske nogometaše. Zahvaljujem Iliji Janoviću koji je inicijator puta“.

Profesorica Vrbat je istakla da se veseli nastavku emisije svojih učenika „Mladi Hrvati Boke“, koja će se emitirati na valovima Dux radija.
(Radio Dux)

Podijeli ovaj članak
Skip to content