Nominirajte najbolje hrvatske pjesme za World Poetry Book

1 min čitanja

Cilj zbornika je predstaviti najreprezentativnija poetska ostvarenja koja dočaravaju nacionalnu kulturu u cijelosti. Projekti ovakve vrste su rijetki te se očekuje prilična medijska pozornost nakon izlaska zbornika

Hrvatsko društvo pisaca poziva vas da nominirate tri najbolje pjesme koje će biti objavljene u zborniku World Poetry Book (urednik John Jeffcock). Cilj zbornika je predstaviti izbor najbolje poezije iz 50 zemalja diljem svijeta. Svaka zemlja predstavit će se kroz tri pjesme, na izvornom jeziku i u engleskom prijevodu: 1. najbolja ljubavna pjesma, 2. najbolja pjesma o ratu i 3. najpopularnija hrvatska pjesma.

Cilj zbornika je predstaviti najreprezentativnija poetska ostvarenja koja dočaravaju nacionalnu kulturu u cijelosti. Projekti ovakve vrste su rijetki te se očekuje prilična medijska pozornost nakon izlaska zbornika.

Nominacije za tri najbolje pjesme (prema navedenoj tematici) pošaljite uredu HDP-a (Basaričekova 24, Zagreb). Nominirane pjesme šalju se na hrvatskom i na engleskom jeziku. Svaka zemlja dužna je sama organizirati prijevod izabranih pjesama. Rok za slanje nominacija je petak, 16. rujna 2016.
(Moderna vremena)

Više informacija

Podijeli ovaj članak
Skip to content