Neretvanski krajobrazi Ante Brkića u Dubrovniku

1 min čitanja

Čapljinac Ante Brkić autor je nekoliko javnih spomenika u Hrvatskoj i BiH, a do danas je ostvario osam samostalnih i veliki broj skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu

Izložba bosanskohercegovačkog slikara Ante Brkića otvara se u Galeriji Hrvatske matice iseljenika u Dubrovniku, Petilovrijenci 7, 23. listopada u podne.
-Slike Ante Brkića isijavaju ljubav, ustrajnost i predanost koja je bila potrebna za cjeloživotni slikarski i kiparski rad, što je u konačnici rezultiralo zavidnim brojem slika, javne spomeničke skulpture i desetak samostalnih izložbi. Kao takve, predstavljaju kvalitativni doprinos raznovrsnosti likovnosti ovih naših krajeva, napisao je Marin Ivanović.
(Dubrovački vjesnik)

Ante Brkić rođen je 1949. u Čapljini. Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu završio je 1976. Autor je nekoliko javnih spomenika u Hrvatskoj i BiH. Do danas je ostvario osam samostalnih i veliki broj skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Dobitnik je 10 domaćih i međunarodnih priznanja. Sudjelovao je na više od pedeset domaćih i međunarodnih slikarskih i kiparskih kolonija. Živi i radi u Čapljini. Voditelj je Međunarodne umjetničke kolonije u Počitelju i predsjednik MH Čapljina.

  
Podijeli ovaj članak
Skip to content