Nela Stipančić Radonić na tribini u NSK

1 min čitanja

Književnica je govorila o svojem životu u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Njemačkoj te o svom književnom radu 

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu 27. listopada, u sklopu Zbirke inozemne Croatice, održana je dvadeset treća iz ciklusa tribina na temu inozemne Croatice.
Gošća tribine bila je književnica i publicistkinja Nela Stipančić Radonić, a tribinu je vodila dr. sc. Željka Lovrenčić.
Na tribini je Nela Stipančić Radonić govorila o svojem životu u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Njemačkoj. Okupljenima je govorila o svom književnom radu, o stvarima koje ju tjeraju da i dalje piše i istražuje. Kako trenutno živi u Njemačkoj tvrdi da bolje vidi i razumije prilike u Hrvatskoj jer ih promatra sa odmakom, iz druge zemlje. Osvrnula se i na suradnju s Hrvatskim iseljeničkim kongresom te pjesničkom udrugom Hrvatska izvandomovinska lirika.
Do sada je objavila više romana i zbirki poezije. Članica je Hrvatskoga žrtvoslovnog društva, pjesničke udruge Hrvatska izvandomovinska lirika iz New Yorka te je članica i tajnica Hrvatskoga obiteljskog kola u Münchenu. Publicistkinja je u Hrvatskome slovu te suradnica na mrežnome portalu Hrvatski glas Berlina.

Fotogalerija

Podijeli ovaj članak
Skip to content