Nedjelja obitelji u Hamiltonu

1 min čitanja

Misu je predvodio župnik Marijan Mihoković, glazbeni dio orguljašica Andreja Mahovlich-Rački, a liturgijski je prostor uredila Ana Juraj

U nedjelju najbližu Valentinovu hamiltonska župa sv. Križa slavi Dan braka i obitelji a na misu zahvalnicu dolaze bračni parovi vjenčani u zadnje tri godine na obnovu svojih ženidbenih obećanja. Na proslavu se odazvalo desetak parova vjenčanih u zadnje tri godine. Mlade su u svetištu dočekali plakati s njihovim fotografijama s vjenčanja.
Misu je predvodio župnik Marijan Mihoković, glazbeni dio orguljašica Andreja Mahovlich-Rački, a liturgijski je prostor uredila Ana Juraj.
Na kraju mise čestitku je mladima izrekla predstojnica Ureda za obitelj Hamiltonske biskupije Teresa Hartnett. Slijedilo je tradicionalno fotografiranje slavljenika s gostima. Druženje je nastavljeno u donjoj župnoj dvorani uz kavu i kolače koje pripreme roditelji novovjenčanih.
Ovakav način okupljanja novovjenčanih počeo je za Valentinovo davne 1980. godine kad je u župu došao za duhovnog pomoćnika sadašnji župnik.
Slijedeće slavlje za bračne parove u Sv. Križu u Hamiltonu bit će na Cvjetnicu kad će se na misi u 10 sati na engleskom i u 11.15 sati na hrvatskom naći bračni parovi vječni prije 5, 10 i više godina, čiji je broj godišnjice djeljiv s brojem pet. (IKA)

Podijeli ovaj članak
Skip to content